Sednica vlade danas u 14 sati

Predsedništvo SNS danas će razmatrati najnovija dešavanja na političkoj sceni i izneti svoj stav o njima, kaže potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Podsetimo da se tokom protekle nedelje Dačićev kabinet nije sastajao iako je sednica bila planirana. Beogradski listovi pisali su da još nema dogovora o izboru direktora policije i da zbog toga nije održana sednica vlade.

"Stav SNS je da od izbora ne bežimo, ali je naša želja da učinimo sve što je moguće kroz reforme, borbu protiv kriminala i korupcije i da krenemo u promene u Srbiji", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da se Predsedništvo SNS redovno sastaje svake dve do tri nedelje, kao i da su izbori i odnosi u vladi bila tema i na prethodnoj sednici. Naprednjaci su nezvanično juče najavljivali da će teme na sednici, koja počinje u 10 sati, biti eventualni vanredni izbori, afera "Šarić" i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Priča o izborima ne znači da će izbori biti odmah i raspisani. Otvorena je mogućnost da se razgovara o svemu", rekao je agenciji Beta izvor upućen u rad Srpske napredne stranke.

Dnevni red sednice Predsedništva SNS nije preciziran, a svakako će biti reči o trenutnoj političkoj situaciji, rekao je taj izvor. U SNS tvrde da sednica najvišeg stranačkog tela nije zakazana isključivo zbog dešavanja oko premijera Dačića, već da Predsedništvo zaseda svake druge ili treće nedelje, tako da se današnja treba smatrati redovnom.

I dok u vrhu SNS tvrde da Vlada nije niti će biti uzdrmana, "Danas" nezvanično saznaje da su pojedini funkcioneri naprednjaka očekivali da će Dačić na konferenciji za novinare u subotu, nakon priznanja da se sretao sa Šarićevim saradnikom, saopštiti da podnosi ostavku i inicirati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: B92, Beta

Pogledajte još