Za pevačicu koja je donela mrtvog sina u torbi pritvor

Istražni sudija Višeg suda Jelena Vilotijević donela je rešenje o pritvoru, ali je saslušanje B. M. odloženo jer se ona zbog zdravstvenih tegoba nalazi na lečenju u kragujevačkom Kliničkom centru.

- Odredila sam pritvor iz više razloga - prvenstveno da osumnjičena ne bi uticala na svedoke i zbog opasnosti od bekstva- izjavila je sudija Jelena Vilotijević.

Prema dosadašnjim saznanjima, B. M. je u oktobru prošle godine otišla od kuće svojih roditelja iz sela Borač kod Knića i radila je u Novom Pazaru kao konobarica i pevačica. Krajem januara vratila se kući, a pet dana kasnije njena majka je u torbi koju će ćerka ostavila u staroj kući našla beživotno telo jednomesečnog dečaka.
Pročitaj: Mrtvu bebu krila pet dana u torbi

U policiji se B. M. branila ćutanjem, a prvi rezultati obdukcije nisu nagoveštavali da je dete umrlo nasilnom smrću i nije bilo tragova nasilja.

Policija proverava kontakte koje je B. M. imala u Novom Pazaru, a biće pretresen stan u kome je živela nekoliko meseci. Inače, B. M. je roditeljima rekla da je sina rodila krajem decembra i da ga je, kad se vratila sa posla, našla mrtvog, pa se uplašila i zajedno s telom sina vratila kući.

Izvor: Blic

Pogledajte još