Zoran Stojadinović: Zvezdina deca više neće odlaziti!

Aktuelno rukovodstvo crveno-belih svesno je da u bližoj budućnosti neće imati nikakav benefit od jedne od najtalentovanijih generacija u poslednje vreme. Putem Šuljagića, Maksimovića, Simića i Šakića zvanično je krenuo i Filip Janković zatraživši raskid ugovora na štetu kluba.

Sportski direktor srpskog vicešampiona kaže da je za novi egzodus klinaca s Marakane kriv neko iz prošlog rukovodstva, ali i da je "ubeđen da se slične pojave neće dešavati u narednom prelaznom roku".

"Ne bih želeo da upirem prst krivice u članove bivšeg rukovodstva, ali je činjenica da neko tu nije reagovao kako treba. Jednostavno, Simić i Maksimović su iskoristili to što im ugovor ističe za šest meseci i odlučili se da karijeru nastave u inostranim klubovima. To je za nas, nažalost, završena priča. Jedino što možemo u ovom trenutku da uradimo jeste da ponudimo dugoročne ugovore najtalentovanijim igračima iz generacije rođene 1996. godine. Videćemo da li su to Marko Grujić, Ivanović ili Ivković… Ako procenimo da su oni budućnost kluba, zadržaćemo ih", kaže za Mozzart Sport Zoran Stojadinović.

Osvrnuo se direktor Crvene zvezde još jednom na slučaj Janković.

"Hteo sam da ga zadržim u klubu, predložio sam da putuje na pripreme… Njegova majka ja mislila drugačije. To što nije dugo primio platu nema nikakve veze jer dobro je poznato u kakvoj smo finansijskoj situaciji. Zvezda duguje svim igračima, pa nešto ne vidim da su podneli zahtev za raskid ugovora", istakao je Stojadinović.

Pogledajte još