Živković: Vlada će opstati do juna

0

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković smatra da aktuelna vlada u političkom smislu više ne postoji, ali da će opstati do juna, kada se očekuje odluka Brisela o datumu za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

„Ova vlada Srbije koju vodi Dačić je pala, samo što će ona da administrira još nekoliko meseci, do juna, kada se očekuje odluka Brisela da li ćemo dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. Inače, u političkom smislu, ona više ne postoji“, rekao je novinarima Živković, lider Nove stranke u osnivanju, posle okupljanja njenih članova i simpatizera u Kraljevu.

Kako je rekao, ako imate premijera koji nastupa „u emisijama sa porno-sadržajem i koji se susreće sa kriminalcima, a kaže da nije znao ko je kriminalac u vreme kada je bio ministar policije, onda tu nema šta da se komentariše“.

„To je atak na minimum pristojnosti i minimum razuma. Pored toga u istom danu vam potpredsednik vlade samozadužen za borbu protiv kriminala i korupcije kaže da Šarić neće biti razlog da padne Vlada. Pa šta je razlog da padne Vlada ako nije Šarić“, upitao je Živković.

(Blic, Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.