Vučić: U Vladi Srbije nikad neće sedeti kriminalci

Zbog afere „Šarić“ neće biti raspisani vanredni izbori, ali će odgovarati svako ko je počinio krivično delo, bez obzira na ime i funkciju, izjavio je lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. On je rekao da se to odnosi na istragu 24 sporne privatizacije, ali i na „slučaj Šarić“, Razvojnu banku Vojvodine i „Galeniku“.

- Nama u ovom trenutku izbori najviše odgovaraju, ali nećemo ići protiv volje građana preuzimajući odgovornost na svoju štetu - rekao je Vučić i dodao da ne može da se zakune da izbora nikad neće biti, ali da Vlada, koja je, kako je rekao, postigla za šest meseci bolje rezultate nego prethodna za četiri godine, sada mora da nastavi rad na dobijanju datuma za pregovore sa EU, privlačenju investicija i omogućavanju boljeg života građana.

- U Vladi nikad neće sedeti kriminalci i odgovaraće svi koji su počinili krivična dela. Neću da budem deo tima koji će tužilaštvu praviti procesne smetnje - rekao je Vučić i otkrio da je za kontakte premijera s Rodoljubom Radulovićem saznao pre nekoliko dana, te da mu je Dačić o tome rekao isto što je izneo u javnosti.

- Iznenadili biste se kad biste videli ko se sve s kim sastajao, ali to nije moj posao. Moj posao je da utvrdimo ko je vršio krivična dela - rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade istakao je da nijedan papir koji se pojavio u javnosti nije izašao iz službi bezbednosti, već iz policije.

- Ni iz jedne službe bezbednosti - VOA, BIA ili VBA - nije izašao nijedan papir, već iz policije. I to niko nije pokušao ni da sakrije - rekao je Vučić.

Izvor: Politika

Pogledajte još