Ukleta : Devojčica povraća kosti, sapun i kamenje

Ako je verovati onome što su ispričali svedoci, sirota devojčica povraća kamenje, kosti, kosu, trnje, sapun i brojne druge predmete koji neobjašnjivo nastaju u njenom telu.

"Njene muke su počele u decembru. Odjedanput je počela da spava po ceo dan i stalno bi se znojila. Dešavalo se da bude prekrivena nekakvom penom, pa smo mislili da je obolela od epilepsije" ispričala je Lidijina starija sestra Mvala Šiolongo.

"Naravno, odveli smo je u bolnicu, ali svi nalazi su bili uredu. Sve što su nam lekari rekli jeste da mora piti puno vode", dodala je Mvala.

Situacija se, ističe sestra, iz dana u dan počela sve više pogoršavati, pa je Lidija počela da pada u nesvest više puta u toku dana.

"Počela je da jede isključivo piletinu i pije mleko, a posledica toga bila je povraćanje raznih predmeta. Začuđujuće, kamenje je ponekad stajalo u njenim ustima i po 40 minuta, a kada bi izašlo, bilo bi potpuno suvo", priča sestra.

"Kada bi Lidija pala u trans, morali smo da zovemo komšije jer bi tada dobijala ogromnu snagu i nismo mogli da je sami obuzdamo. Na kraju smo se obratili sveštenicima koji su zaključili da je Lidija opsednuta".

Odnedavno brojni sveštenici se svakodnevno mole za Lidiju što joj je, tvrdi porodica, značajno popravilo stanje. Međutim, devojčica i dalje zahteva hranu iako je sita.

"Lidia je vredna i inteligentna devojčica, odlikašica u školi. Bojimo se da je netko ljubomoran bacio kletvu na nju", kazala je Mvala.

Izvor: EPK/Kurir

Pogledajte još