Nikolić i turski privrednici: Nema Balkana bez Srbije, ni uspeha Srbije bez Turske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Istanbulu sa grupom uticajnih turskih privrednika koji posluju u Srbiji ili planiraju da investiraju u našu zemlju.

Nikolić je poručio da Balkana nema bez Srbije, ali da Srbija ne može na Balkanu da uradi sve što je potrebno bez pomoći Turske i pozvao privednike dve zemlje da sarađuju i razvijaju odnose na način na koji to čine srpske i turske vlasti.

"Turska ima skoro sve. Nešto je dao Bog, nesto ste izgradili sami. Mi imamo mnogo toga, ali nam treba pomoć da to izgradimo i podignemo. Ne treba nam pomoć koju nećemo da vratimo - vi uložite, mi ćemo da zapošljavamo, a vi opet da ubirate profit", rekao je Nikolić na 12. sednici Poslovnog saveta Srbija - Turska u Istanbulu.

Predsednik Srbije je, na kraju dvodnevne posete Truskoj, pozvao privrednike te zemlje da iskoriste Sporazum o slobodnoj trgovini koji Srbija ima sa Rusijom i koji omogućava veliki izvoz robe u tu zemlju.

Predsednik Nikolić ranije danas razgovorao je sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom u Istanbulu.

Nešto ranije, Nikolić je obišao i Aja Sofiju - remek delo vizantijske umetnosti.

Nikolić je u knjigu posetilaca Aja Sofije napisao: "Kako se sve u životu menja, menjali su se i gospodari i korisnici ove svetinje. Promene pokreću svet".

Tanjug

Pogledajte još