Amerikanci će zaposliti 145 radnika na proizvodnji enterijera automobila u Kragujevcu

Fabrika "Johnson Controls Automotive" je u parku dobavljača Grošnica i u nju je investirano 7,8 miliona evra, a zapošljavaće 155 radnika.

Druga fabrika, JCMM, zajedničko je ulaganje "Johnson Controls Automotivea" i italijanskog proizvođača autodelova "Magneti Marelli" i nalazi se u okviru nekadašnje fabrike automobila Zastava. Ta investicija je u vrednosti 15 miliona evra, a u njoj je posao dobilo 145 radnika.

Najavljeno je da će otvaranju fabrika prisustvovati ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić, potpredsednik "Johnson Controls Automotive" Han Hendriks, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, ambasador Italije Armando Varikio, generalni direktor "Fijat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Kompanija "Johnson Controls Automotive" drži 30 odsto svetske proizvodnje delova za enterijer automobila i svetski je lider u proizvodnji sedišta, delova za vrata, instrument table i elektroniku u automobilima.

Posluje u više od 150 zemalja i ima pogone na 240 lokacija, zapošljava više od 170.000 ljudi, a u regionu ima fabrike u Makedoniji, Rumuniji i Mađarskoj.

Izvor: Beta

Pogledajte još