Najduža mačka na svetu uginula od raka (VIDEO)

Stjui, koji se godinu dana borio sa rakom, bio je dugačak 1,2 metra od njuške do repa. Imao je osam godina, prenele su agencije.

Stjuija je Ginisova knjiga rekorda u avgustu 2010. godine proglasila najdužom mačkom na svetu.

Na hiljade fanova je preplavilo porukama sećanja na njega kao i porukama saučešća Stjuijevu stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Stjui je bio rase Mejn kun, jedna od najvećih rasa mačaka koja je nastala severnoameričkom kontinentu i simbol je države Mejn."Stjui je uvek bio druželjubiv i voleo je da upoznaje nove ljude"", rekla je njegova vlasnica Robin Hendrikson.

Hendriksonova je Stjuija kupila 2005. godine od jednog uzgajivača u Oregonu. Prošlog meseca, Stjui je prisustvovao Međunarodnoj izložbi mačaka u Portlandu.

Zvaničnici iz Ginisa nisu odmah odgovorili ko bi bio Stjuijev naslednik. Prethodni mačak koji je držao rekord je Leo (1,21 metar) rase Mejn kun koji je uginuo pre par godina.

Stjuiju je početkom 2012. godine otkriven rak. On je dobro reagovao na hemoterapiju i rečeno je da se izlečio od kancera, ali je veterinar ubrzo pronašao drugi još agresivniji tumor na bubrezima, rekla je Hendriksonova.

Pogledajte još