Rafael Nadal: Ako boli - boli, moraću i to da tripim!

Rafael Nadal je noćas odigrao prvi takmičarski meč posle sedam meseci pauze zbog povrede kolena. On je za povratak odabrao malo poznati turnir na šljaci u čileanskom Vinja del Maru.

Nadal je igrao u dublu s Huanom Monakom, a njih dvojica su za nešto više od sat vremena zabeležili pobedu protiv čeških igrača Františeka Čermaka i Lukaša Dluhija od 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Nadal nije igrao od 28. juna i poraza u drugom kolu Vimbldona od kvalifikanta Lukasa Rasola, a pripremne treninge uoči povratka obavio je u Čileu.

Prvo pitanje na konferenciji za novinare bilo je vezano za povredu kolena. Španac je počeo da priča o tome, a zatim je rekao da odustaje i da želi da se koncentriše na tenis i treninge koji bi mogli da mu pomognu da osvoji osmu titulu na Rolan Garosu.

"Koleno - o tome sam pričao kada sam stigao u Čile. Ne bih želeo više da pričam na tu temu. Lekari su rekli da je sve u redu i da nema rizika da se pogorša povreda. I dalje me boli koleno, ali zadovoljan sam što učestvujem na turniru", rekao je Nadal.

"Nisam 100 odsto spreman, potrebno je još par nedelja. Ako boli - boli, moraću i to da tripim. Ovde sam da bih igrao tenis, sa ili bez bolova. Srećan sam što sam odigrao zvanični meč, iako se radi o dublu", rekao je peti teniser sveta.

Nadal će kasno uveče igrati u singlu protiv Argentinca Federika Delbonisa.

On je tokom karijere bio skoro nepobediv na šljaci, pobedio je u 93 odsto mečeva, što je najbolji procenat u Open eri.

"Moram da ojačam koleno, bolje je da što više vremena provedem na terenu. Daću sve od sebe da odigram najbolje što mogu i osvojim turnir", rekao je Nadal.

Beta

Pogledajte još