Đilas: Transkripti sa Dačićem i pripadnicima narko-klana ne potiču iz DS-a

Đilas je rekao da za sve članove DS treba da važe ista pravila, pa i za Jeremića. "Ako ne poštuje odluku Glavnog odbora, šta tu ima više da se priča?“, rekao je, između ostalog, Đilas u intervjuu za najnoviji NIN.

On je demantovao spekulacije o povezanosti sa objavljivanjem informacija o susretima premijera Ivice Dačića i pripadnika narko-klana Rodoljuba Radulovića.

“Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz Demokratske stranke nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama. I urednik 'Informera' je demantovao da je bilo šta dobio od Rakića“, rekao je, između ostalog, Đilas.

"Miodrag Rakić je veliki profesionalac i zato nijedna informacija o slučaju Šarić nije isplivala u javnost četiri godine, niti je ikada korišćena za političke obračune i ucene, ni u vreme kada je Ivica Dačić, i pored javnog obećanja da podržava Tadića, napravio vladu sa naprednjacima“, rekao je lider DS.

Povodom spekulacija o mogućoj saradnji DS i Srpske napredne stranke, Đilas je rekao da će DS posle izbora praviti koaliciju "na osnovu programa, kako bi stvari promenili nabolje“.

"Ako imamo mogućnost da napravimo vladu sa onima koji dele ideje depolitizacije, predloženih ekonomskih mera, ozbiljnog ulaganja u obrazovanje, spremnosti da se primene socijaldemokratske ideje pomaganja najugroženijima, onda ćemo da napravimo vlast. Ako nemamo većinu za taj program, nećemo ući ni u jednu vladu“
, rekao je predsednik DS.

"Neće biti više kompromisa da bismo se samo smestili u vladu i da bismo takvu koaliciju po vertikali spustili do lokala. Odnosno, ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke“, rekao je Đilas.

Pogledajte još