Vukoičić: Obaveza Zvezde je borba za trofej!

"Ambicije Zvezde su nepromenjene, bez obzira na takmičenje i gde se ono igra. Mi definitivno idemo na trofej. Nismo u poziciji da pretimo, to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. Naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da ide na najviši plasman", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje sutra u Kragujevcu, a Crvena zvezda igra u petak od 21 sat protiv Vojvodine. Istog dana u 18.30 igraju Radnički iz Kragujevca i Metalac. Sutra se sastaju Mega Vizura i Vršac (18.30) i branilac trofeja Partizan i Sloboda iz Užica (21).

"U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sledećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Radnički je blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe. Sama njihova kandidatura za organizaciju Kupa je pokazatelj da oni žele da ga osvoje", rekao je on.

"O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice, to naš posao dodatno otežava, ali nas i motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan, koji ima daleko bolji raspored", dodao je trener crveno-belih.

Vukoičić je rekao da dobro poznaje ekipu Vojvodine i da je novosadski tim kandidat za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa.

"Ove godine nisam imao mnogo prilike da pratim Vojvodinu, gledao sam samo par utakmica, ali vrlo dobro ih poznajem iz prethodne sezone. Imaju praktično identičan 'kostur' tima, jer je šest, sedam vodećih igrača ostalo u ekipi", rekao je on.

"Izuzetno ih poštujem i smatram da su jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa, što će im omogućiti igranje u Jadranskoj ligi. Mislim da smo dobili najtežeg protivnika u prvom meču. Tabela pokazuje da je Vojvodina najbolje plasirana ekipa od svih ostalih učesnika iz domaće lige. Zato smatram da nam žreb nije bio naklonjen", dodao je Vukoičić.

Vukoičić smatra da su ekipe iz Jadranske lige favoriti na završnom turniru u Kragujevcu, ali da je sistem takmičenja u Kupu nepredvidiv.

"U Kupu se po pravilu dešavaju iznenađenja. Sa te strane Kup nosi neizvesnost, a tim koji se brže prilagodi protivniku je u prednosti. Faktor koji može bitno da utiče je postavka igre sa puno igrača u rotaciji. To je značajna prednost jer tim ne mora da zavisi od jednog igrača, već traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobede", smatra Vukoičić.

Beta

Pogledajte još