Mihajlović: Svi su ispunili očekivanja!

"Slika koju imam o pojedinim igračima sada je malo kompletnija. Ispunili su moj zahtev da igraju visok presing, da se čuva lopta, igra do noge. Dobro je što stvaramo šanse, bilo je još tri-četiri povoljne prilike za gol. Sa Filipom Đorđevićem i Markom Šćepovićem nadam se da ćemo rešiti problem realizacije", kazao je Mihajlović posle pobede sa 3:1 u Nikoziji, a preneo sajt FSS.

Srbija je pobedila Kipar, iako je gubila golom Konstantinosa Makridesa, ali su Dušan Tadić u 33. i 48. minutu, kao i Dušan Basta u 70. doneli preokret i trijumf svojoj ekipi.

"Ukupan utisak je pozitivan, žao mi je samo što atmosfera na stadionu nije bila fudbalska. Pamtim dobro neke utakmice u sličnim uslovima, i ja sam igrao i znam da je teško naći tako motiv. Igrači su to, ipak, uspeli. Odigrali su meč dosta dobro, a ono što je trebalo da vidim, video sam", kazao je Mihajlović.

On je rekao da je problem njegovog tima što većina igrača nije u top formi.

"Imali smo problem što većina naših igrača nije u top formi, neki još nisu igrali utakmicu posle priprema. Zbog toga su izgledali pomalo umorno. Zadovoljan sam, ipak, učinkom svih reprezentativaca", rekao je srpski selektor.

Mihajlović je komentarisao i današnju pobedu narednog rivala "orlova" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, reprezentacije Hrvatske sa 4:0 nad Južnom Korejom.

"Četiri gola nije lako nikome dati. Ali, bolje da se ispucaju sada nego u martu. I sigurno je bolje što su pobedili nego da su izgubili", ocenio je Mihajlović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igraće se 22. marta u Zagrebu.

Beta

Pogledajte još