Jedva ga spasli: Razjareni pas izujedao dvogodišnjeg dečaka sa Divčibara

- Unuk je samo vrisnuo, a kad sam izletela iz kuće, videla sam kako Mladen leži dok ga životinja grize po čelu i slepoočnici - ispričala Snežana Marić, baka dečaka Mladena Marića, starog samo 23 meseca, koga je juče popodne napao pas u kućnom dvorištu.

Policija u Požegi privela je i saslušala S. L. iz Ljutice, vlasnika psa, protiv koga je podneta krivična prijava.
- Mi vlasnika psa ne krivimo niti ćemo se pridružiti krivičnom gonjenju, a ne bismo voleli ni da ga kazne. Najvažnije je da je dete preživelo. Pas ranije nije ni na koga nasrtao, niti ga je komšija pustio namerno da napadne naše unuče - kaže deda Miloljub.

- Prošle noći je slabo spavao, budio se svaki čas, verovatno ga bole i rane... Silno se uplašio - rekla je majka Marijana, držeći dečaka u naručju.

- Mladen je zakoračio preko praga i samo sekund sam ga izgubila iz vida. Onda sam čula njegov vrisak i iste sekunde izletela iz kuće! Crni pas je bio opkoračio Mladena, koji je ležao u blatu, i ujedao ga za glavu! Vrisnula sam koliko sam mogla i pas je ustuknuo, a ja sam zgrabila unuka! Krv je lila na sve strane - prepričala je dramu baba Snežana.

Koji sekund kasnije u dvorištu su se stvorili i majka Marijana i otac Goran.

- Od krvi nismo mogli da vidimo kakve su rane, uplašili smo se da mu je možda povređeno oko... Najbrže što smo mogli, odvezli smo Mladena do Požege i Užica, a lekari su rekli da Mladenovo oko, srećom, nije ugroženo, iako su rane od zuba psa na samo sedam-osam milimetara od oka - priča otac Goran.

On dodaje da je pas još bio blizu kuće kad su se vratili iz grada:

- Uspeli smo da ga uhvatimo i vežemo. Tek po čipu utvrdili smo da je to pas komšije iz sela i da je vakcinisan. Stigli su i veterinari da ga pregledaju, a psa će preuzeti azil za pse u Požegi.

Izvor: Zoran Šaponjić za "Kurir"

Pogledajte još