Poraz Brazila od Engleske za Skolarija dobar znak (VIDEO)

Fudbaleri Engleske su sinoć na Vembliju pobedili selekciju Brazila sa 2:1, što je njihova prva pobeda nad petostrukim svetskim prvakom posle 23 godine. Golove su postigli Vejn Runi i Frenk Lampard, a za Brazil Fred.

Skolari nije zabrinut, pošto je i 2001. godine, kada je prvi put preuzeo nacionalni tim Brazila, na prvoj utakmici doživeo poraz, a godinu dana kasnije osvojio je Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji.

"Navikao sam da gubim prve utakmice, ali posle toga imam naviku da pobeđujem i osvajam takmičenja. Nisam razočaran i nisam tužan. Sve dok budemo igrali s jakim ekipama kao što su Engleska, Francuska I Italija, napredovaćemo", rekao je Skolari.

Ronaldinjo je sinoć zabeležio 100. nastup za nacionalni tim, a u 19. minutu promašio je jedanaesterac. On je posle 45 minuta zamenjen, ali ga je selektor uverio da u budućnosti na njega računa.

I u engleskom timu Ešli Kol zabeležio je 100. nastup.

Fudbaleri Engleske i Brazila igraće u junu novi prijateljski meč, a domaćin će biti južnoamerički tim.

Fudbalska reprezentacija Nemačke sinoć je pobedila Francusku sa 2:1, Argentina je bila bolja od švedske sa 3:2, dok je Portugal izgubio od Ekvadora sa 2:3.

Selekcije Holandije i Italije odigrale su 1:1, a bez golova bilo je na utakmici Grčke i Švajcarske.

Svetski i evropski šampion Španija pobedila je Urugvaj sa 3:1, a Turska je izgubila od Češke sa 0:2.

Beta

Pogledajte još