Helen Filding u novembru izdaje novu knjigu o Bridžit Džouns

Helen Filding, spisateljica koja je svetsku popularnost stekla romanima o avanturama ljupke devojke iz Londona - Bridžit Džouns, obradovaće svoje fanoce novim romanom.

- Moj život se nastavio i život Bridžit Džouns će se, takođe, nastaviti. Priča će biti smeštena u današnji London s Bridžit u poznijim godinama. Nadam se da će se ljudi zabaviti čitajući, kao što sam ja pišući - navela je Helen Filding u zvaničnom saopštenju.

Prvi roman "Dnevnik Bridžit Džouns", izdat 1996. godine, nastao je iz kolumne koju je Fildingova pisala za "The Independet" o slobodnim ženama u tridesetim godinama. Nastavak, pod nazivom "Bridžit Džouns: Na ivici razuma", izašao je 1999. godine.

Oba romana su stekla svetsku popularnost i prodata su u više od 15 miliona primeraka u 40 zemalja. Od ovih romana snimljeni su uspešni istoimeni filmovi u kojima su zvezde bili Rene Zelveger, Hju Grant i Kolin Firt.

Inače, tokom prethodne godine krenule su priče da je u planu snimanje trećeg filma pod nazivom "Bridget Jones' Baby". Međutim, iako je bilo skoro sigurno da "Bridžit Džouns čeka bebu" ispostavilo se da je, navodno, Hju Grant "ubio" ovaj film. Za sad se o ovom filmu ne priča, mada se fanovi nadaju da će novi roman pratiti i novi film.

Pogledajte još