Srbija bez Ane Ivanović protiv Slovačke

"Konačna odluka lekarske komisije je da Ana nije spremna da nastupi. Ona nije potpuno sanirala problem ramenom i mišićem koji vuče iz Australije i, nažalost, nećemo moći na nju da računamo", rekao je Vraneš tokom treninga u niškoj hali Čair.

Vraneš je kazao da ne bi bilo dobro da se rizikuje da Ivanovićevom, već da je bolje dati priliku onima koje su trenutno fizički spremnije.

"Suvišno je reći koliko nam ona znači, ali nije dobro ni za nju, ni da tim dovodim u takvu situaciju da u slučaju povrede ne može da završi meč. Mislim da je bolje rešenje dati priliku igračicama koje su, pre svega fizički da odigraju ovaj meč i završe ga do kraja", kazao je selektor srpskih teniserki.

On je rekao da Jelena Janković u petak kreće da trenira i dodao da se nada da će povreda leđa Bojane Jovanovski biti sanirana.

"Jelena sa treninzima kreće tek u petak ili subotu. Bojana se stvarno trudi, radi terapije, trenira, pokušava da uđe u što bolju formu. Iskreno se nadam da će njena povreda leđa biti sanirana, ako to ne
budemo uspeli mislim da će biti nemoguće i na nju da računamo",
rekao je Vraneš.

Selektor je istakao da bi nastup Bojane Jovanovski mnogo značio pošto je ona u izuzetnoj formi od početka godine.

"Nadam se da će bar Bojana biti u stanju da nastupi, što bi nam bilo značajno jer je pokazala izuzetnu formu ove godine. Bez obzira što nije uspela da se adekvatno pripremi mnogo će nam značiti", istakao je Vraneš.

On je rekao kako je uslovi u Nišu savršeni i da se svi u ekipi prijatno osećaju u tom gradu.

"Zadovoljni smo sa uslovima u Nišu, savršeni su, prijatno se osećamo. Atmosfera u ekipi je odlična i daćemo sve da se što bolje pripremimo i bez obzira na koji tim koji izvedemo da napravimo dobar rezultat uz veliku podršku publike", rekao je on.

Vraneš je za četvrtu igračicu u ekipi pozvao juniorku Ivanu Jorović.

"Moj stav je uvek bio da ako nastup četvrte igračice nema rezultatski značaj, da to uvek bude neka od juniorki. U ovom trenutku imamo dve izuzetno kvalitetne juniorke, tako da će za ovaj meč kao četvrta igračica pozvana Ivana Jorović", rekao je Vraneš.

Duel između Srbije i Slovačke igraće se predstojećeg vikenda.

Beta

Pogledajte još