Novosti: Šarić se sada krije u Cirihu

0

Prema poslednjim informacijama kojima raspolažu naši istražni organi, Darko Šarić se krije u Švajcarskoj. Tamo je prebegao iz Južnoafričke Republike.

Izvesna saznanja govore da se vratio tamo gde ga je zatekao i početak „Balkanskog ratnika“ – u Cirih.

Rekonstrukcija kretanja pljevaljskog narko-bosa pokazuje da se on krajem decembra prošle godine prebacio u Evropu. Put Darka Šarića, uz srpsku policiju i službe, prati i američka Agencija za borbu protiv narkotika, DEA, kao i najmoćnije svetske obaveštajne agencije.

Prema nekim informacijama, Šarić je morao da napusti Južnu Afriku jer je tamo za njega postalo „vruće“. Navodno, Veselin Vesko Laganin, Somborac koji živi u Južnoafričkoj Republici i glavni je snabdevač Australije kokainom, odbegli Rodoljub Radulović i treći, javnosti nepoznat šef mafije, morali su da se odreknu Šarića kako i sami ne bi došli u situaciju da budu proterani iz JAR ili uhapšeni, pišu „Novosti“.

Procenjuje se da je Šarić na putu do Švajcarske koristio lažni slovački pasoš, jer više nije mogao da koristi falsifikovanu putnu ispravu Južnoafričke Republike, sa imenom Bur-jan van Husel.

(Večernje novosti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.