Američka Agencija za borbu protiv narkotika pohvalila Srbiju u ratu protiv droge

0

Premijer Srbije Ivica Dačić i zvaničnici američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA) dogovorili su da zajednički organizuju regionalnu konferenciju o borbi protiv narkotika. Dačić dirnut velikim poštovanjem koje DEA pokazuje prema Srbiji.

Premijer Srbije Ivica Dačić i zvaničnici američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA) dogovorili su se da aktiviraju sve moguće linije komunikacije kako bi do kraja završili operacije koje su započete, dok su predstavnici agencije ujedno odali priznanje Srbiji i njenim bezbednosnim službama na rezultatima koji su zajednički ostvareni u borbi protiv narkotika.

Na sastanku Dačića i direktorke DEA Mišel Leonhart dogovreno je i da se zajednički organizuje regionalna konferencija o borbi protiv narkotika, na kojoj bi učestvovali ministri unutrašnjih poslova iz celog regiona, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, naglasio je značaj pomoći koju DEA pruža Srbiji u borbi protiv ilegalne trgovine narkoticima, a Leonhart je istakla lični doprinos premijera Dačića unapređenju saradnje i ukazala na značaj donošenja odluke da Srbija bude članica međunarodne organizacije koju je formirala DEA.

Dačić je, posle sastanka, istakao da je za Srbiju veliko priznanje ocena DEA da je Srbija lider u borbi protiv narkotika u regionu.

Veoma sam dirnut velikim poštovanjem koje DEA pokazuje prema našoj zemlji. I oni kažu da je za njih ovo veliki dan, jer po prvi put premijer jedne zemlje dolazi u njihovu agenciju rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, saradnja srpskih službi i DEA urodila je nizom uspešnih akcija u kojima je zaplenjeno više od pet tona kokaina i drugih vrsta droge širom sveta.

Dogovorili smo se da aktiviramo sve moguće linije komunikacije kako bi do kraja završili operacije koje su započete rekao je Dačić. Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora DEA Tomas Hardigan, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.