Agencija proverava imovinu Ivice Tončeva

Ivica Tončev je savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Srbije Ivice Dačića. Taj postupak je pokrenut po službenoj dužnosti.

Kako je rečeno agenciji Beta, Agencija za borbu protiv korupcije neće navoditi detalje dok se postupak vanredne kontrole ne završi.

Kako je juče objavio Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) Nezavisnog udruženja novinara Srbije, biznismen Ivica Tončev bio je poslovni partner crnogorskog kriminalca Branislava Šaranovića, ubijenog 2009. godine u Beogradu.

"Nije jasno kako je Tončevu pošlo za rukom da postane važna osoba u javnoj sferi Srbije. Kada se pre pet godina doselio iz Austrije, nepoznati biznismen Ivica Tončev se začudjujućom brzinom pozicionirao kao jedan od veoma uticajnih ljudi u Srbiji", piše u izveštaju CINS "Savetnik premijera Ivica Tončev radio za crnogorskog kriminalca".

Dačićev savetnik voli da se u medijima prikazuje kao uspešan poslovni čovek, ali javnost nije obaveštena o tome kako je zaradio novac, kojim se zapravo poslovima bavio, kakvo je njegovo obrazovanje i gde ga je stekao, navodi se u tom tekstu.

Pogledajte još