Stravične posledice porodičnog nasilja u Srbiji: U prvoj polovini januara ubijeno šest žena, dete i dva muškarca (VIDEO)

Nasilje u porodici i društvu u Srbiji se ne smanjuje. Sigurne kuće, koje su prva pomoć žrtvama zlostavljanja, stalno su pune, izveštava "Al Džazira".

Samo u beogradskim sigurnim kućama, u proseku, godišnje boravi oko 300 žena, isto toliko i dece. U Savetovalištu protiv nasilja u porodici kažu da taj broj dovoljno govori o rasprostranjenosti nasilja nad ženama, a posebno je, kažu, alarmantno što je sve veći broj na smrt prebijenih, javlja iz Beograda reporterka "Al Džazire" Jelena Milutinović.

"Dvadeset i osam žena je ubijeno prošle godine, a još gori je podatak da je samo u prvoj polovini januara ove godine ubijeno šest žena, jedno dete i dva muškarca, isto u porodičnim svađama“, kaže Vesna Stanojević iz Savetovališta protiv nasilja.

Zbog potrebe da se pojača svest javnosti o važnosti borbe protiv nasilja, u Beogradu je sve veći broj manifestacija koje prikazuju stravične posledice zlostavljanja.

Naredne sedmice Beograđani će učestvovati u jedinstvenoj svetskoj uličnoj manifestaciji - "Milijarda ustaje protiv nasilja".

Pogledajte prilog Al Džazire.

(Al Džazira)

Pogledajte još