Kako koji horoskopski znak prašta: Lav i Blizanac lako, Škorpija zlopamtilo

Ovan oprašta samo ako oseti kajanje

Ovan se lako uvredi, ali isto tako brzo prašta. Ako se jako uvredio, postoji mogućnost da nekoliko dana neće razgovarati s vama, ali nakon nekog vremena i tvrdoglavi Ovan će popustiti. Izrazito ceni iskrenost i teži tome da bude okružen takvim ljudima. Oprostiće nakon što oseti da se druga strana kaje zbog svojih postupaka.

Osvetoljubivi Bik teško oprašta

Bik je jako komplikovan znak što se tiče povrede njegovog ega ili dostojanstva. Često će prekidati prijateljstva ako zaključi da ga je suprotna strana razočarala ili povredila. Zbog svog temperamenta započeće svađe i osvetiti se onome ko ga je povredio. Izuzetno je odan i veran prijatelj pa isto očekuje zauzvrat. Oprostiće i kada ga podsetite zašto ste prijatelji.

Blizanci ne prave dramu oko opraštanja

Blizanci će oprostiti svakome ko iskreno od njih zatraži oproštaj. Oko toga nikad neće praviti dramu. Veruju da svako može da pogreši. I oni lako vređaju druge (a da ni ne slute) jer im je jezik često brži od pameti. Najlakše će oprostiti kada im prijatelji pokažu koliko su jedno drugom potrebni u životu.

Raku je potrebno puno izvinjavanja

Rak je znak koji često menja raspoloženje, a voli da se sveti za stvari koje su mu nanele bol. Teško će oprostiti neverstvo ili izdaju tajne. Oprostiće samo ako vidi da se druga strana potrudila da se izvini i lepo mu objasnila zašto se kaje. Mali znak pažnje takođe ne može da škodi.

Lav: Svađa? Koja svađa?

Lav se sam često zna iznenaditi kada mu prijatelji kažu da ih je povredio jer gotovo nikada ne razmišlja o svojim postupcima. Kada dođe do svađe, on će se verovatno samo povući i neće hteti da se meša. On se skoro nikada neće izviniti drugima, ali ne očekuje ni da se prijatelji izvine njemu. Kod Lava je najbolje da se svi pretvaraju da se svađa nikada nije dogodila.

Devica oprašta uz jasno izvinjenje

Devica je tvrdoglava i često osvetoljubiva. Kod nje se teško iskupiti za svoje grehe jer često preuveličava sve što se događa. Od svakoga ko je zabrljao želi jasno i glasno izvinjenje kojim će se potvrditi da je ona bila u pravu. Naravno, treba i pokajnički zatražiti oproštaj. Tek tada će prestati s preuveličavanjem i razmišljanjem o osveti.

Vaga voli da igra toplo-hladno

Opšte je poznato da Vaga voli da pravi dramu oko svega. Bilo kakav sukobu u svom životu sigurno neće dobro podneti i izvestan je kolaps sistema. Ako tražite od nje oproštaj, imajte na umu da voli da igra "toplo-hladno". U jednom trenutku biće spremna sve da oprosti, a već u drugom će se predomisliti. Možda možete da je odobrovoljite poklončićem uz izvinjenje.

Mogu proći i godine pre nego Škorpija oprosti

Škorpija je tvrdoglav znak koji teško oprašta. Zbog toga zna prekinuti i prijateljstva, jer u njoj tinja doza osvetoljubivosti. Mogu proći i godine pre nego progovori s vama. Međutim, Škorpije dobro reaguju na bilo kakvu pomoć u penjanju na društvenoj lestvici, pa ako ih pozovete na pravu zabavu ili ih upoznate s pravom osobom, imate šanse da će vam oprostiti, nekad u budućnosti.

Strelac smatra da svako zaslužuje priliku

Strelac je jedan od znakova koji će uvek oprostiti svima jer misli da svako zaslužuje drugu šansu. On će priču sagledati sa svih strana. Ako mu prijatelji obrazlože zašto nisu bili iskreni prema nemu i ako uvidi da ga nisu namerno povredili, Strelac će bez problema oprostiti. Međutim, rasprava o problemu je obavezna i iako lako oprašta - to neće proći bez debate.

Jarac će se osvetiti zlobnim tračevima

Jarac je izuzetno ponosan i osvetoljubiv i ne oprašta lako. Voli da ogovara i često će oni koji su ga povredili biti na meti njegovih zlonamernih tračeva. Zbog toga se većina prijatelja boji povrediti Jarca, jer znaju da im on vrlo lako može uništiti ugled. "Podmićivanje" bilo kakve vrste, hranom, poklonom ili novcem, oraspoložiće vašeg uvređenog Jarca.

Vodolija lako oprašta

Vodolija je znak koji će oprostiti svim svojim prijateljima, jer sebe smatra izuzetno moralnom i poštenom. No ako shvati da neki prijatelji poseduju lošu energiju i nepovoljno utiču na nju, oproštaj i dalje druženje teško će biti moguće. Vodolija će ponekad reći da vam je oprostila, ali to ustvari nije. Moguće je uveriti je ako joj dokažete da ste vi krivi i iskreno se izvinite.

Ribe jako teško praštaju

Ribe su jedan od najponosnijih znakova u horoskopu. Jako teško će oprostiti to što su ih prijatelji izneverili, a čak i ako oproste, jedno vreme će biti na distanci. One se vode svojom intuicijom pa ako osete da nekome treba oprostiti - biće mu oprošteno, a ako ne, onda je bolje da ta osoba nestane iz njihovog života.

(24 sata.hr)

Pogledajte još