Teodosić: Nikada neću dovoditi u pitanje igranje za Srbiju

0

Jedan od najboljih košarkaša Evrope, plejmejker moskovskog CSKA i reprezentacije Srbije Miloš Teodosić, rekao je da nikada neće dovoditi u pitanje igranje za nacionalni tim.

Dvadesetpetogodišnji Teodosić je među najzaslužnijima za odlična izdanja CSKA u Evroligi, a u septembru na kontinentalnom šampionatu u Sloveniji trebalo bi da bude jedan od aduta selektora Dušana Ivkovića.

„Mislim da smo mi kroz mlađe generacije naučili da je reprezentacija stvarno nešto posebno, i eto, to traje do dan danas. Ja sam rekao da ću uvek biti spreman da igram za svoju zemlju i davati sve od sebe, naravno, kad god njoj budem potreban. Nikada nisam, niti ću ikada dovoditi u pitanje moje igranje za reprezentaciju“, izjavio je Teodosić za podgoričke „Vijesti“.

Majstor igre pod obručima ocenio je da će predstojeće prvenstvo Evrope biti teško i neizvesno takmičenje, navodeći da bi bio uspeh ukoliko Srbija osvoji jednu od medalja.

„Naravno, ne mogu da kažem da ćemo u Sloveniji da idemo na zlato, ali voleo bih da to bude neka medalja. To zavisi od mnogo faktora, kao i za svaku reprezentaciju. Nego, o tom – potom, ima vremena za to“, kazao je Teodosić.

On je, između ostalog, dodao da mu je veoma drago što Crvena zvezda, čiji je veliki navijač, pruža sve bolje partije u regionalnoj Jadranskoj ligi i Evrokupu.

„Izuzetno mi je drago da Zvezda igra tako kako igra, da je konačno napravila pre svega dobru atmosferu, a i dobru ekipu, i da je Pionir pun ne samo kada igra Partizan, već i kada igra Zvezda. Stvarno imaju kvalitetnu ekipu, drugi su u Jadranskoj ligi. Ne mogu da kažem da su napravili kiks protiv Galatasaraja, igraju dobro i u Evrokupu. Mislim da je za sada Zvezda na dobrom putu“, smatra Teodosić, istakavši da bi jednog dana voleo da obuče dres Zvezde.

„Iskreno bih voleo, ali u svakom slučaju ne da se vratim sa 35 godina, kada bih bio, tako da kažem – prestar. Ako bih se vraćao, voleo bih da to bude u nekim normalnim godinama, tu do 32. godine. Da pomognem ovoj Zvezdi na pravi način, a ne da se vratim samo da tamo završim karijeru“, objasnio je srpski reprezentativac.

Teodosić tvrdi da mu pomaže to što u CSKA igra pored trojice zemljaka, Nenada Krstića, Zorana Ercega i Vladimira Micova.

„Sigurno da nam je mnogo lakše kada imamo jedan drugog, odnosno trećeg i četvrtog, i stvarno se dosta pomažemo. Krstiću i meni je ovo druga godina u CSKA. Što se tiče svih momaka u klubu, mislim da su stvarno sjajni, izvanredno se slažemo i sjajno funkcionišemo“, rekao je Teodosić.

Na prvenstvu Evrope od 4. do 22. septembra u Sloveniji reprezentacija Srbije igraće u B grupi sa selekcijama Litvanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.