Apelacioni sud smanjio kaznu pijanom i drogiranom vozaču koji usmrtio dvoje

0

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za tri godine zatvora kaznu izrečenu Miloradu Filiću (27) koji je u januaru 2012, pod dejstvom alkohola i marihuane, svojim automobilom usmrtio Anđelu Stanimirović (16) i Miloša Filića (19) dok su stajali na trotoaru i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora.

Odlukom da smanju kaznu Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu kojom je Filić letos bio osuđen na 11 godina zatvora zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i neovlašćenog držanja opojnih droga, objaviljeno je na sajtu tog suda.

Žalbeni sud je, međutim, potvrdio meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije od pet godina, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja te mere. Makismalna kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora.

Nesreća se dogodila 23. januara 2012. godine oko 22 časa u ulici Crvene armije kada je Filić izgubio kontrolu nad svojim golfom, izleteo na trotoar i pokosio mladića i devojku koji su nastradali na licu mesta.

Filić je vozio brzinom od 97, 6 kilometara na čas, imao je 2,1 promil alkohola u krvi i bio je pod uticajem marihuane.

On je imao 11 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, od čega šest zbog vožnje pod uticajem alkohola. Dva puta mu je izricana mera zabrane upravljanja motornim vozilom, a u noći nesreće vozio je neregistrovani automobil.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.