Nezaboravne uloge Josifa Tatića: Od Taleta Surovog do Jataganca

0

Napustila nas je legenda srpskog glumišta – Josif Tatić Tale. Obožavan od strane fanova i kolega, Tale će ostati zauvek zapamćen po brojnim ulogama koje su obeležile istoriju srpske kinematografije. Setimo se nekoliko njih…

Filmski i pozorišni glumac Josif Tatić preminuo je u Beogradu u 67. godini života ostavivši iza sebe niz uloga koje su obeležile kako istoriju domaćeg pozorišta i filma, tako i televizije. Tale, kako su ga zvale kolege i fanovi, igrao je u velikom broju pozorišnih predstava i u 76 filmova i televizijskih serija.

Tale je uživao u pevanju i bosku. U mladosti je čak i trenirao boks, ali je od profesionalne karijere boksera odustao nakon treće borbe i prvog doživljenog nokauta.

Tatić je rođen u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine, a glumu je studirao na beogradskom FDU.

Član JDP-a je bio od 1968. godine, ali je igrao i u drugim beogradskim pozorištima, kao i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ostvario je niz nezaboravnih uloga na filmu i u uspešnim TV serijama. Setimo se nekoliko uloga Josifa Tatića po kojima će zauvek biti zapamćen…

Tale Surovi u seriji „Grlom u jagode“

Jataganac u „Boljem životu“

Antun Gustav Matoš u „Pripovedanjima Radoja Domanovića“

Pop u „Balkan Ekspresu“

Slobodan Mihajlović u „Šovinističkoj farsi“

Abu Bekir/Pera Ciganin u „Porodičnom blagu“

Robijaš u „Poslednjem krugu u Monci“

Radovan u „Ljubavi i drugim zločinima“

Zaki u „Turneji“

Rašin otac u „Hadersfildu“

Bata „Konj“ u „Ni na nebu, ni na zemlji“

R.I.P. legendo!

(Ima zaista mnogo sjajnih uloga Josifa Tatića, izdvojili smo samo nekoliko. U komentarima ostavite uloge i scene po kojima vi pamtite Josifa Tatića.)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.