Bosna i Hercegovina: Poklonila mužu nevinost za 38. godišnjicu braka

0

I pored ne male cene za lokalne uslove od 500 evra, sve više žena u Bosni i Hercegovini odlučuje se za rekonstruktivnu hirurgiju himena. Zanimljivo je da se gornja granica, kada je u pitanju ovaj hirurški zahvat, sve više pomera, pa nisu retki slučajevi da se na ovakav potez odluče i gospođe u zrelim godinama.

Prema rečima doktorke Danijele Crnogorac iz sarajevske Poliklinike „Karabeg“, zabiležen je čak i slučaj da supruga želi mužu nakon 38 godina braka pokloniti nevinost! Ta želja joj je nedavno i ispunjena na ovoj poliklinici, piše Dnevni avaz.

Imamo učestale zahteve za ovakve operacije. Neke želje su opravdane, a neke ne. U principu, devičanstvo hirurškim putem obično vraćaju devojke od 18 do 25 godina, ali se granica iz dana u dan pomera naviše – kaže dr. Crnogorac.

Ovakve operacije su hit i u susednim zemljama, a u proseku koštaju 500 evra.

Da ljudska mašta nema granica, govori i podatak da žene himene ne ugrađuju samo jednom, već više puta!

Uzastopno šivenje himena je nešto na što retko pristajemo. Iako se operacija može izvesti više puta, u našoj praksi samo dve žene su to učinile drugi put – otkrila je dr Crnogorac.

Plastični hirurzi kažu da se devojke na ovakav zahvat odlučuju iz raznih razloga, neke smatraju da im je nevinost dobra startna pozicija za ulazak u brak. Neke se, pak, odlučuju za to nakon što su takvu odluku donele zajedno sa svojim partnerom ili nakon povrede.

U važnu grupu spadaju i devojke koje su bile silovane ili imale neprijatno seksualno iskustvo, koje je ostavilo psihičku traumu – dodala je Crnogorac.

Dnevni avaz

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.