Kup: Huligani prekinuli meč, nastavak danas bez publike! (VIDEO)

Nakon prekida koji je trajao skoro sat vremena, organizator finala KSS je na zahtev čelnika Zvezde, a protivno želji Partizana, odlučio da se meč ne nastavi, prenosi B92.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas razgovarao je s čelnicima oba kluba, sudijama i delegatom, a onda je meč prekinut.

Neizvesna borba za trofej Kupa između košarkaša Partizana i Crvene zvezde prekinuta je u 26. minutu kada je grupa navijača uletela na parket i sukobila se sa policijom.

U prvom poluvremenu upaljeno je nekoliko baklji, a upadali si i predmeti na parket. A onda - skandal! Huligani su četiri minuta pre kraja treće četvrtine uleteli na parket i krenuli u obračun, pa je došlo i do sukoba s policijom.

"Dimna bomba" je izazvala paniku u dvorani "Jezero" i počelo se sa pražnjenjem tribine, piše "Blic".

Kako prenosi B92, sve je počelo kada je jedan navijač Zvezde došao do tribine sa fanovima Partizana i pokušao da zapali zastavu, ali je "uhvaćen". "Grobari" su krenuli na njega, na šta su navijači Zvezde reagovali.

Već pre početka utakmice desili su se prvi incidenti. Prvo je na zagrevanju košarkaša Partizana Dragana Milosavljevića pogodio upaljač, koji je on besno vratio na tribine.

Nedugo potom, s dela tribina na kome su bili navijači Zvezde, grupa od nekoliko ljudi krenula je ka Đilasu, ali je reagovalo njegovo obezbeđenje.

Do trenutka prekida oko terena su stalno padale petarde, a navijači su vređali učesnike meča.

Posle oko 50 minuta prekida, odlučeno je da se meč nastavi, ali pri zagrevanju su se desili novi incidenti, pošto je neko isprskao trenera Partizana Duška Vujoševića ispod Zvezdine tribine.

Posle svega toga, rukovodstvo KSS je odlučilo da definitivno prekine meč.

(B92, Beta, Blic, RTS)

Pogledajte još