Turska: Mladić pije ljudsku krv kao vodu

U početku on je žiletom sekao svoje ruke, grudi i stomak, a krv je sakupljao u čašu pre nego što bi je popio. Uskoro je postao zavisan i svakoga dana je morao da pije ljudsku krv. Ova priča je objavljena u “Journal of Psychotherapy and Psychosomatics”. U izveštaju se navodi i da je pravi vampir oboleo od poremećaja višestruke ličnosti i da pati od amnezije.

On je gubio osećaj za realnost i postajao je duga osoba tokom svojih krvavih pohoda. Uopšte nije mario ko je žrtva”, navodi se u izveštaju. Medicinski stručnjaci veruju da je on oboleo od vampirizma zahvaljujući traumama koje je preživeo. On je bio svedok kada je jedan njegov prijatelj odsekao glavu i genitalije jednom muškarcu, bio je svedok smrti svoje četvorogodišnje ćerke i ubistva svog ujaka.

“Ovo je naš prvi pacijent koji je oboleo od vampirizma. On se uopšte ne seća svog detinjstva pre 11. godine”, rekao je Direnc Sakarija, doktor u vojnoj bolnici Denizli na jugoistoku Turske.

Osim poremećaja višestruke ličnosti, njemu su dijagnostifikovani još i posttraumatski stres, hronična depresija i alkoholizam. Stručnjaci tvrde da učestalo konzumiranje ljudske krvi može da dovede do predoziranja gvožđem ili obolevanja od bolesti kao što su HIV ili druge, a od kojih boluju “donatori” krvi.

Šta je klinički vampirizam

Možda ste mislili da su vampiri postojali samo u mašti naših predaka pretočenoj u legende o Vladu Cepešu. Da li ste čuli za Renfildov sindrom? Reč je o stanju koje se naziva još i kliničkim vampirizmom, to jest o poremećaju koji ljude navodi na ispijanje krvi. Od njega obično pate muškarci i smatra se da je povezan sa seksualnim nagonom. Naime, neki ljudi sa Renfildovim sindromom osećaju seksualno zadovoljstvo tek kad popiju krv i veruju da im ona daje mistične moći - kao da na taj način mogu preuzeti životnu snagu žrtve.
Alo

Pogledajte još