Zvezda optužila KSS za incidente u Kupu

"Za sve nemile scene odgovornost snosi KSS, koji nije učinio ništa da se incident predupredi i spreči, iako je kroz pojedine medije od strane predsednika Partizana Predraga Danilovića pre nekoliko dana jasno najavljen ovakav epilog. Podsećamo, tom prilikom Danilović je pretio krvoprolićem koje je u nedelju samo pukom slučajnošću i na sreću izbegnuto. Sve ono što se desilo u dvorani Jezero je očigledno vešto smišljeno, sve sa ciljem da se napravi provokacija i na parketu stvori haos. Scenario je bio jasan, prepoznatljiv i nažalost operativno vrlo uspešno sproveden na terenu", navodi se u saopštenju crveno-belih koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba.

Kako se navodi, sve to se odigralo pred očima čelnih ljudi Košarkaškog saveza Srbije i zato ih Crvena zvezda da jasno upru prstom u vinovnike incidenta i javno kažu šta se sve dogodilo, ko je kriv i ko će snositi odgovornost.

"To bi trebalo da bude i njihova moralna i profesionalna obaveza, jer ono što se desilo u Kragujevcu je zlo za srpsku košarku", ističu u Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli podsećaju da je sve počelo kada su navijači Partizana na svoju tribinu ubacili jednog navijača Crvene zvezde, kojeg su udarali i zapalili mu majicu sa obeležjima kluba,m a potom su četvorica navijača crno-belih preskočili ogradu i došli do Zvezdine tribine sa željom za dodatnom provokacijom, a potom su pobegli preko stolova za predstavnike medija i vratili se na svoju tribinu.

"Reakcija Zvezdinih navijača bila je isprovocirana i tek tada je došlo do sukoba Žandarmerije i pristalica Crvene zvezde. I u izveštaju policije koji je preneo Tanjug jasno se navodi da su incidente započeli navijači Partizana i da shodno tome navijači Crvene zvezde ne snose nikakvu odgovornost za nemile scene", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde ističu da kada se sve smirilo i kada je bilo nagoveštaja da bi meč mogao da bude nastavljen trener Partizana Duško Vujošević došao do tribine sa Zvezdinim navijačima i ponovo isprovocirao sukob.

"KK Crvena zvezda Telekom više ne želi da toleriše njegove osmišljene provokacije, jer Vujošević odavno ne bira sredstva kako bi došao do cilja. Očigledno je da tog čoveka više niko ne može da kontroliše, ali ako to nisu u stanju da urade sudije, košarkaška organizacija, a ni uprava Partizana, ceh njegovog bahatog ponašanja sigurno neće plaćati Crvena zvezda", poručuju iz Zvezde.

Zvezda je istakla i nezadovoljstvo suđenjem, koje je kako ističu bilo tendeciozno i u korist Partizana.

"Arbitri su još jednom pokazali svoje lice, ali takvo ponašanje srpskih sudija gledamo već godinama unazad na našim terenima i to je još jedna bruka za srpsku košarku i Košarkaški savez Srbije. Uvrede najgore moguće vrste trpeli smo 26 minuta, zvanični spiker je samo jednom upozorio publiku, a nakon toga se sa pogrdnim skandiranjem nastavilo još većim intezitetom. To je još jedna velika sramota za sudijsku trojku, delegata utakmice i rukovodstvo KŠ, naročito ako se ima u vidu da nijedan Zvezdin igrač, trener ili član uprave kluba nije svojim postpucima i ponašanjem doprineo svemu onom što se deslio u dvorani Jezero".

Iz Zvezde navode da su istrpeli provokacije, kako navijača tako i provokacije i uvrede zvaničnika Partizana na terenu i ispred svlačionice.

"Zvezda, u slučaju da dođe do nastavka finalne utakmice očekuje da će KŠ obezbediti i garantovati potpunu regularnost meča. Ako se zna da će inicijator i glavni provokator svih nemilih scena juče, ali i godinama unazad, biti opet prisutan na terenu. Tačnije, na klupi Partizana", zaključuje se u saopštenju.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu, pri rezultatu 43:43, a trebalo bi da bude nastavljena večeras od 19 sati, bez prisustva publike.

(Tanjug)

Pogledajte još