Čačak: Policajci štrajkuju glađu, zovu Daćića da razgovora sa njima

Sektor unutrašnje kontrole policije MUP-a Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku, podneo je 1. februara krivičnu prijavu protiv načelnika Odeljenja saobraćajne policije Dragoslava Krdžića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, saopštila je Policijska uprava u Čačku.

Protiv Krdžića je uskladu sa Zakonom o policiji donet zaključak o pokretanju disciplinskog postupka za učinjenu tešku povredu službene dužnosti i doneto rešenje o privremenom udaljenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za teške povrede službene dužnosti policijski službenici i drugi zaposleni odgovaraju disciplinski, tako da nije reč o smeni Krdžića, već o udaljenju do okončanja postupka, navodi se u saopštenju.

Rešenje o suspenziji Krdžiću danas je uručio načelnik saobraćajne policije MUP-a Srbije general Dragiša Simić, uz obrazloženje da je narušavao međuljudske odnose u kolektivu.

Povodom suspenzije Krdžića, deo pripadnika saobraćajne policije u Čačku otpočeo je štrajk glađu u svojim prostorijama.

U štrajk glađu stupilo je šest saobraćajnih policajaca Slaviša Mladenović, Goran Babović, Dejan Radičević, Slavoljub Vidojević, Ilija Maksimović i Ilija Nenadić.

Oni, kako su rekli traže smenu načelnika PU u Čačku Milovana Petrovića, jer, kako su istakli, "izmišlja krivična dela i vrši pritisak u Beogradu da se smene pojedini policajci".

Komandir stanice saobraćajne policije Radoslav Bošković kaže da nije zvanično obavešten o štrajku glađu policajaca.

Policajci u štrajku su rekli da traže i da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dođe u Čačak i razgovara sa njima o problemima u policiji u tom gradu.

Štrajkači su naveli i da je većina saobraćajnih policajaca obustavila rad i podržava njihov štrajk. Ispred saobraćajaca koji štrajkuju glađu je postavljena velika tabla sa natpisom "Štrajk".

Tanjug

Pogledajte još