Đilas: Država će pobediti huligane!

"Država će reagovati i pokušati da sva sportska zbivanja, ne samo košarkaška, oslobodi onih koji to koriste za oslobađanje frustracija i negativne energije", rekao je Đilas novinarima posle finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća.

Đilas je ranije danas zatražio pomoć, a nakon toga prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će država, kada je u pitanju huliganizam na sportskim terenima, uraditi svoj posao. Đilas je dodao kako očekuje da čelnici Jadranske lige na sebe preuzmu odgovornost kada je u pitanju organizacija večitog derbija koji se igra u nedelju, 17. februara u okviru regionalnog takmičenja.

"Što se tiče domaće lige, odlukom klubova ona je izdvojena iz saveza. Ja sam spreman da se vrati u okrilje saveza kako bi imali mogućnost da zaista delamo. Do tada KSS će se baviti momcima koji su kandidati za reprezentativne selekcije, razvojem košarke i mladih, kao i pokušajima meditacije kako bi se izbeglo ovo što se dešava", rekao je Đilas.

Košarkaši Crvene zvezde su večeras u hali Jezero, bez prisustva publike, savladali Partizan sa 78:69.

Meč je, posle incidenata prekinut juče u trećoj četvrtini, a dogovorom dva kluba i čelnika KSS, odlučeno je danas bude odigran preostali deo utakmice.

(Tanjug)

Pogledajte još