LŠ: Stara dama u Škotskoj, Ibra osvaja Mestalju

Fudbaleri Seltika su u prvoj fazi takmičenja napravili jedno od najvećih iznenađenja pobedivši Barselonu kod kuće sa 2:1, dok su u Španiji bili nadomak remija, ali je Đordi Alba doneo pobedu
katalonskom klubu u samom finišu utakmice.

Škoti su se u osminu finala najjačeg evropskog takmičenja plasirali kao drugi iz Grupe G, iza Barselone, ali ispred Benfike i Spartaka iz Moskve.

Seltik je u poslednjih pet utakmica u škotskoj Premijer ligi zabeležio svih pet pobeda, a u klubu veruju da mogu da postignu još veći uspeh od plasmana u drugu fazu takmičenja.

"Verujemo da smo sposobni da učinimo veći uspeh od pobede u ovom meču. Puni smo samopouzdanja i borićemo se za što bolji plasman u Ligi šampiona. Nagrada na kraju svega toga je velika", rekao je fudbaler Sletika Kris Komons.

Torinski klub je do druge faze takmičenja došao kao prvi iz Grupe E, u kojoj su bili bolje plasirani od Šahtjora iz Donjecka i branioca trofeja londonskog Čelsija koji će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Juventus je u prethodnih pet utakmica u Seriji A ostao neporažen u svim mečevima, a u Torinu veruju u dobar plasman u Ligi šampiona.

"Naš plasman u drugu fazu ovog takmičenja pokazuje našu snagu i to nije slučajnost. Svesni smo naše snage", kazao je igrač Juventusa Frederiko Peluso.

Valensija do drugog kruga Lige šampiona došla kao drugoplasirana iz Grupe F iza minhenskog Bajerna, ali ispred BATE Borisova i Lila.

Španski klub u ligi zauzima peto mesto, a u poslednijh pet utakmica zabeležili su tri pobede i po jedan remi i poraz.

Bogati PSŽ je grupnu fazu takmičenja završio na prvom mestu, sa samo tri primljena gola u šest mečeva, ali i jednim porazom.

Oni su u Grupi A bili bolje plasirani od Porta, Dinama iz Kijeva i zagrebačkog Dinama, dok u prvenstvu Francuske zauzimaju prvo mesto.

Obe utakmice osmine finala Lige šampiona počeće sutra u 20.45.

Beta

Pogledajte još