LŠ: Ronaldo dočekuje Junajted, Šahtjor domaćin Dortmundu

Devetostruki prvak Evrope Real Madrid sutra od 20.45 dočekuje na Santjago Bernabeu Mančester junajted, koji je titulu šampiona starog kontinenta osvajao tri puta.

Kristijano Ronaldo je 2003. godine iz Sportinga prešao u Mančester junajted, za koji je odigrao 292 utakmice i postigao 118 golova. Sa "crvenim đavolima" osvojio je tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, FA Kup, Komjuniti šild, svetsko klupsko prevenstvo I dva trofeja u Liga kupu.

On je u junu 2009. napustio Old Traford i prešao u Real za 80 miliona funti. Do sada je odigrao 179 utakmica za "kraljevski" klub i postigao 182 gola.

"Ronaldo je siledžija. On maltretira najslabije defanzivce i to stalno radi", rekao je bivši kapiten Junajteda Geri Nevil.

Ronaldo je u nedelju u utakmici protiv Sevilje (4:1) postigao 20. "het trik" u karijeri, a Nevil misli da je Portugalac sada bolji fudbaler nego što je bio u vreme boravka u Junajtedu.

"On je sada zver i ne možete da se branite od toga", rekao je on.

U centru pažnje biće i duel trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona i Real Madrida Žozea Murinja.

Murinjo je od 2004. do 2007. godine bio trener Čelsija i za to vreme, između ostalog, osvojio dve šampionske tirule u Premijer ligi. Tokom boravka u Engleskoj, on je bio u sukobu s Fergusonom, vrlo često su se prepucavali preko medija, ali su se na kraju pomirili i postali prijatelji.

"To je derbi osmine finala Lige šampiona i velika prilika da naši navijači ponovo vide Kristijana. Takođe, ponovo ću se videti sa Žozeom (Murinjom) - moram da nabavim neko dobro vino", rekao je trener Mančester junajteda Aleks Ferguson.

Murinjo smatra da "ceo svet jedva čeka da počne sutrašnja utakmica".

"Ljudi misle da ćemo biti pod pritiskom jer će jedan veliki klub završiti takmičenje u osmini finala. Ali, niko ne čeka neku drugu utakmicu, svi žele da gledaju našu. Naravno da želim da pobedi Real, tako i Ferguson želi da njegov tim trijumfuje", rekao je Murinjo.

Fudbalere Reala može da ohrabri to što su zabeležili osam pobeda u poslednjih devet utakmica na svom terenu u Ligi šampiona, dok je Junajted pobedio samo dva puta u poslednjih 20 utakmica odigranih u Španiji.

U drugoj utakmici od 20.45 Šahtjor iz Donjecka na Donbas areni dočekuje Borusiju iz Dortmunda.

"Imamo pozitivna iskustva protiv nemačkih klubova kao što su Sšalke, Šturtgart i Verder, ali Borusija iz Dortmunda je osvojila prvo mesto u grupi i to vam pokazuje koliko je jaka. Možda to nije ekipa puna zvezda, ali njihov tim je odlično uigran", rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Borusija iz Dortmunda je 1997. godine osvojila Ligu šampiona, dok je Šahtjor samo jednom igrao u osmini finala, 2011. godine, kada je eliminisao Romu i plasirao se u naredno kolo.

Beta

Pogledajte još