LIGA ŠAMPIONA: Juventus i PSŽ otvorili vrata četvrtfinala

Izabranici Antonija Kontea su na stadionu Seltik park demonstrirali silu i pokazali da zaista sa pravom imaju velike ambicije u Evropi. Već u trećem minutu Alesandro Matri je doveo goste u vođstvo i nagovestio konačan ishod meča.

Nakon tog šok-gola pokušavao je Seltik da dođe do izjednačenja, ali je odbrana Juventusa uglavnom delovala veoma sigurno i smireno. Do ubedljivog trijumfa Stara dama je došla u završnici meča. Prvo je u 77. minutu Klaudio Markizio iskoristio asistenciju Matrija, a šest minuta kasnije Mirko Vučinić je postavio konačan rezultat za miran revanš u Torinu.

Sličan scenario viđen je i na stadionu Mestalja u Valensiji, gde je PSŽ, u režiji Argentinaca, već u prvom poluvremenu zavrsio ceo posao. Prvo je u 10. minutu Ezekijel Laveci savladao domaćeg golmana, a dva minuta pre kraja prvog dela utakmice mrežu "slepih miševa" zatresao je i Havijer Pastore.

Kakvu-takvu nadu ekipi Valensije dao je pogodak Adila Ramija u 90. minutu, a ubrzo nakon toga napadač gostiju Zlatan Ibrahimović zaradio je crveni karton zbog prekršaja nad Gvardadom. Domaći igrači, međutim, nisu imali snage da u samoj završnici iskoriste brojčanu prednost.

Rezultati i strelci:

Seltik - Juventus 0:3 (Matri 3, Markizio 77, Vučinić 83)
Valensija - Pari Sen Žermen 1:2 (Rami 90 - Laveci 10, Pastore 43)

Sreda: Real Madrid - Mančester Junajted i Šahtjor - Borusija Dortmund

Pogledajte još