Crveno-crni savez: Kosovo i Albanija bi trebalo da se ujedine

0

Nacionalistički Crveno-crni savez podneo je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji Albanije za održavanje referenduma o spajanju Albanije i Kosova.

Kresnik Spahiju, predsednik Crveno-crnog saveza, izjavio je da bi „dve albanske države trebalo da se spoje i da postanu jedna federacija„, i kao takva pristupiti Evropskoj uniji.

Spahiju je rekao da je njegova stranka pokrenula ovu inicijativu na 100. godišnjicu razdvajanja albanske teritorije u etničkom smislu, uz objašnjenje da je ovo zadnji korak ka tome da ove „dve albanske zemlje“ same odlučuju o svojoj budućnosti.

Zahtev za referendum je istorijska prilika da se ujedine dve države koje pripadaju istom narodu, jer ne postoje nikakve unutrašnje i spoljne prepreke. Ovaj korak je u skladu sa osnovnim vrednostima Ujedinjenih nacija„, rekao je Spahiju.

Predsednik Crveno-crnog saveza je dodao da bi izborna komisija trebalo da što pre izvrši potrebne procedure za održavanje referenduma, a ovu ideju su prvi put predstavili 28. novembra prošle godine.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.