Dačić: Izvukao sam pouku!

Iz ovoga ja izvlačim velike pouke da treba da vodim računa s kim se sastajem i da moram da imam dobre službe.

Iako je juče izbegao da odgovori na pitanje o čemu je razgovarao sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića, Dačić je poverio novinarima da je „izvukao veliku pouku“, te da mora da vodi računa s kim se sastaje i da obezbedi dobre službe koje će se tima baviti.

- Krajnje je vreme da se prekine priča u nastavcima jer moji kontakti nemaju nikakve veze sa kriminalom niti su ih ikada imali. Državni organi će nastaviti da rade svoj posao. Iz ovoga ja izvlačim velike pouke da treba da vodim računa s kim se sastajem i da moram da imam dobre službe, koje će da štite instituciju ministra unutrašnjih poslova - rekao je Dačić na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije. On se izvinio Demokratskoj stranci Srbije ako je, kako je rekao, izjava funkcionera SPS-a Branka Ružića otvorila prostor za optužbe da tu stranku finansiraju bilo koje kriminalne grupe.

- Politička scena Srbije je ionako prepuna spekulacija i intriga i takve stvari nisu potrebne. Ja želim da se izvinim DSS-u ako je iz ovoga izvučena bilo kakava konotacija u smislu optužbi da je ta stranka finansirana od strane bilo koje kriminalne grupe. Mislim da ovo apsolunto nije potrebno - zaključio je Dačić. Podsetimo, Ružić je u nedelju izjavio da je Šarićev klan DSS-u mesečno davao priloge od 220.000 evra, posle čega je DSS zatražio od javnog tužioca „da ispita Ružića zbog izgovorenih laži“. I dok se lider socijalista izvinjavao zbog izleta svog funkcionera, ovaj je istovremeno nastavio javnu prozivku sa strankom Vojislava Koštunice.

- Bestidna je laž da sam u emisiji „Utisak nedelje“ optužio DSS da je finansirana novcem narko-bosa Darka Šarića. Zamolio bih sve funkcionere te stranke da na internetu ponovo pogledaju emisiju. Ja sam rekao da ne mogu da poverujem da je to tačno i da ne mogu da povežem Vojislava Koštunicu sa nečim takvim - rekao je Ružić.

Uprkos Dačićevom izvinjenju, poslanik DSS-a Petar Petković dao je vladi rok od deset dana da sprovede istragu i javnosti predoči sadržaj 130 diskova o sastancima Šarićeve narko-grupe sa najvišim predstavnicima Vlade Srbije.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova osvrnuo se i na izbor novog direktora policije.

- Pitanje direktora policije je pitanje koje će se rešavati u redovnom dogovoru i komunikaciji i mislim da tu neće biti nikakvih problema - rekao je Dačić.

Na pitanje da li je kandidat za direktora policije i Milorad Simić, savetnik predsednika Srbije, Dačić je rekao da ta informacija nije potekla od njega i da neće da komentariše navode iz medija. Iako je poznato da je Dačićev favorit za to mesto Dragan Marković Markoni, dok Milorada Veljovića u još jednom mandatu želi da vidi Aleksandar Vučić, premijer se juče srdačno pozdravio sa aktuelnim direktorom.

(Izvor: ALO!)

Pogledajte još