Vesna Pešić: Namerno sam preterala oko Dačića

0

Vesna Pešić izjavila je za najnoviji NIN da je „svesno i namerno preterivala” poredeći premijera Ivicu Dačića sa britanskim premijerom Vinstonom Čerčilom. Ona je u tekstu za „Peščanik“ napisala da Dačiću nameštaju aferu sa narko-kartelom Darka Šarića oni koji žele da zaustave pregovore o Kosovu.

– To ne znači da taj šef narko-klana ne postoji niti sam se upuštala u kriminalističko-policijsku priču o kojoj ni danas ne znamo mnogo. I sada je reč o političkoj zloupotrebi slučaja Šarić, samo u glavnim ulogama igraju neki Radulović i premijer Dačić – kaže Pešićeva.

Ona je ocenila da Dačić veoma uspešno i u dobrom pravcu vodi dijalog sa Tačijem što daje nadu da će Srbija dobiti datum za pregovore sa EU, a da su se tome suprotstavile sve nacionalističke snage, sa Koštunicom na čelu, koje sve uglas traže Dačićevu ostavku zbog izdaje Kosova.

– Tome su se pridružile i tzv. građanske stranke, s ciljem da sruše vladu, mada je svako normalan očekivao da će one podržati politiku prema Kosovu i EU – kazala je Pešićeva.

(Izvor: Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.