Tajlandska vlada cenzurisala lou kost kompaniju zbog seksi kalendara (FOTO)

Ministarstvo kulture Tajlanda, kako prenose svetski mediji, saopštilo je da kalendar avio kompanije Nok Air, koja nudi jeftine letove, pokazuje da ne prestaje iskorišćavanje ženskih tela u marketinške svrhe.

- Zvaničnici kompanije nemaju osećaja za društvenu i kulturnu odgovornost i ignorišu društvene i kulturne posledice, posebno žensko dostojanstvo - izjavila je sekretarka Ministarstva Prisana Pongtatpitakul.

(old_image)

Kompanija Nok Air, koja je objavila kalendar sa seksi devojkama odevenim u žute bikinije, što je boja ove kompanije, smatra da fotografije sa lepoticama iz magazina "Maxim" ne prelazi granicu dobrog ukusa.

- Posao u vazduhoplovstvu oduvek je bio seksi. Reakcija ministarstva nije iznenađujuća, ali s obzirom na to čemu je javnost izložena svakodnevno, mi ne smatramo da smo prešli granicu. Vazduhoplovstvo je oduvek seksi, pa smatramo da su naši dobro dizajnirani avioni dobra podloga za ove modele. Većina naših partnera smatra da je kalendar dobar i žele ga za sebe. Mi imamo mlade stjuardese jer mladi ljudi imaju više motiva za posao - kažePati Sarasin, izvršni direktor kompanije Nok Air.

(old_image)

Interesantno je da Thai Airways, čiji većinski vlasnik je Ministarstvo finansija Tajlanda, ima 49 posto vlasništva u kompaniji Nok Air.

Pogledajte još