Seks, droga i alkohol najveća opasnost za fudbalere

"Mi smo izgradili klub na dovođenju mladih igrača, ali postoje određene nus pojave u razvoju fudbalera i moramo da im pomognemo. Devojke ulaze u njihove živote, piće može da predstavlja problem takođe, kao i droga. Sve su to stvari sa kojima se mladići od 16 do 19 godina suočavaju", rekao je Ferguson za engleske medije.

On je dodao da klub utiče na mlade fudbalere da ne potroše sav novac na skupocene automobile.

"Dosta momaka dolazi iz razorenih porodica, gde su roditelji rastavljeni, pa moraju da se nose i sa time. Učimo ih da fudbal nije lak posao, već obaveza. Morate da budete 100 odsto posvećeni, bar u ovom klubu", rekao je 71. godišnji menadžer.

Ferguson otkriva da su ishrana i dobra fizička sprema veoma važni u karijeri svakog igrača, kao i da je šokiran njihovim današnjim platama.

"Oni sada zarađuju vše nego Rajan Gigs kada je potpisao profesionalni ugovor. Ponekad pomislim da njemu možemo da mu ponudimo četvorogodišnji ugovor za četvrtinu novca koji oni dobijaju. U interesu svakog fudbalera je da bude u dobroj kondiciji kako bi mogao da igra i kad navrši 30 godina. Pogledajte Gigsa i Pola Skolsa, oni su sve ovo postigli zato što su pazili na sebe", zaklljučio je Ferguson.

(Tanjug)

Pogledajte još