Održana komemoracija Josifu Tatiću: Voleli smo ga kao što se voli pesnik (VIDEO)

0

BEOGRAD, 13. februara 2013. (Beta) – Komemoracija povodom smrti glumca Josifa Tatića, koji je umro osmog februara, održana je u sredu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu u prisustvu velikog broja Tatićevih kolega, prijatelja i poštovalaca.

„Voleli smo ga kao što se voli pesnik. Živeo je boemskim životom, živeo je da bi voleo svoje najbliže i radio na svom uništenju“, rekao je glumac Voja Brajović, dodajući da je Tatić proveo ceo radni vek u JDP-u.

Na komemorativnom skupu Tatićeve kolege istakle su njegov duh i šarm, prisećajući se brojnih angdota čiji je Tatić akter i tvorac.

„Sa Taletom nikad nije bilo dosadno. U procesu rada nije mnogo mudrovao ali je munjevito pronalazio rešenja. Mnogi ne znaju koliko je lucidan i inteligentan bio“, rekao je glumac Predrag Ejdus, opraštajući se od svog kolege.

Tatić je igrao u velikom broju pozorišnih predstava, kao i u 76 filmova i televizijskih serija, a široka publika posebno će ga pamtiti po ulozi Slobodana Mihajlovića u predstavi „Šovinisticka farsa“, kao i Tanasija Vitorovića u seriji „Grlom u jagode“. Igrao je u filmovima „Tri karte za Holivud“, „Vizantijsko plavo“, „Zasad bez dobrog naslova“, „Poslednji krug u Monci“, „Hajde da se volimo“. Poslednjih godina igrao je samo u JDP, u drami „Hadersfild“, za koju je dobio brojne nagrade. Predstava je izvedena više od 150 puta. Po istoimenom komadu snimljen je i film.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.