Zvezda se oprostila od četvrtfinala Evrokupa

Zvezda je tako izgubila šanse da se plaira u četvrtfinale Evrokupa, pošto sada ima dve pobede i tri poraza i nalazi se na poslednjem mestu Grupe L, sa lošijom koš razlikom od Galatasaraja.

Crveno-beli u poslednjem kolu gostuje Galatasaraju, od koga je izgubila na svom parketu. Prvo mesto dele Uniks i Ulm dele prvo mesto sa tri trijumfa. Zvezda je u gostima pobedila Ulm sa manjom razlikom nego što je večeras izgubila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 24 poena, dok su Raško Katić i Majk Skot postigli po 11. Goste je predvodio Alan Rej sa 26 poena.

Zvezda je igrala bez povređenog Damarkusa Nelsona, ali i bez njegovog uticaja u odbrani je domaći tim igrao bez uobičajene energije. Crveno-beli su prekjuče osvojili Kup Radivoja Koraća.

Crvena zvezda: Cvetković, Braun 6, Subotić, Rakočević 24, Lazić 3, Simonović 5, Savović 8, Katić 11, Smiljanić, Samardžiski 2, Radivojević 8, Skot 11.

Ulm: Genter 9, Bec, Gausa, Joenke, Tis 2, Rej 26, Esterkamp 20, Švethelm 5, Džeter 15, Nankivil 13, Brajant 2.

Ulm je vodio od početka, a Zvezda je preuzimala vođstvo u samo nekoliko navrata. Iskusni igrači Ulma nametnuli su svoj ritam, a služio ih je i šut, pošto su postizali važne koševe svaki put kada bi domaći tim pokušao da se vrati u meč.

Zvezdini igrači pokušavali su da uhvate priključak, ali je Ulm poslednju četvrtinu počeo sa 7:0 i tako pokazao da neće dozvoliti preokret. Gosti iz Nemačke imali su u jednom trenutku i 18 poena prednosti (79:61).

Domaći klub se i pored poraza potrudio da svojim navijačima priredi lepo veče. Gošće na utakmici bile su odbojkašice Zvezde, koje su u proteklog vikenda osvojile nacionalni kup, a meču je prisustvovao i nekadašnji kapiten crveno-belih i reprezentacije Dejan Stanković.

Na poluvremenu je jedan navijač na centru terena kleknuo i zaprosio devojku, koja je rekla "da", što je publika pozdravila ovacijama, a priključili su se i košarkaši oba tima.

Beta

Pogledajte još