LIGA ŠAMPIONA: Bez pobednika u Madridu i Donjecku

U velikom derbiju na "Santjago Bernabeu" Real i Mančester Junajted igrali su nerešeno 1:1, dok je u Donjecku Šahtjor ispustio pobedu nad Borusijom Dortmund - 2:2.

Dva velikana svetskog fudbala u Madridu su demonstrirala "ratničku" igru ne štedeći se nijednog trenutka, a pobeda je mogla da pripadne i jednom i drugom timu. Stvoreno je mnogo povoljnih šansi, međutim, golmani su bili na visini zadatka.

Rezultati utakmica osmine finala Lige šampiona:

Šahtjor - Borusija Dortmund 2:2
Real Madrid - Mančester junajted 1:1
Seltik - Juventus 0:3
Valensija - Pari Sen Žermen 1:2

19. februara:
Porto - Malaga
Arsenal - Bajern Minhen

20. februara:
Galatasaraj - Šalke
Milan - Barselona

Moglo bi se reći da je Real manje prikazao od očekivanog i njegovi navijači će strepeti na revanšu na Old Trafordu. Posebno je škripalo u odbrani "kraljevskog kluba", što je iskoristio Deni Velbek i već u 20. minutu doneo vođstvo timu Aleksa Fergusona. Kada je Kristijano Ronaldo doneo izjednačenje činilo se da će doći do preokreta, međutim, gosti su izdržali sve pritiske i više puta opasno pretili.

Na kraju Mančester Junajted je izborio rezultat koji mu daje realne šanse za prolaz u četvrtfinale. U timu gostiju nije bilo kapitena Nemanje Vidića, a njegovo mesto zauzeo je Džoni Evans.

Šahtjor je kod kuće bio nadomak pobede nad Borusijom, ali je neoprezno primio gol u finišu susreta. Revanš mečevi na programu su 5. marta.

(Tanjug)

Pogledajte još