Dačić: Nikakve kriminalne grupe neće uticati na rad i obaveze vlade

"Ako će nam kriminalni krugovi i atentatori ili eventualni saboteri određivati satnicu rada onda je nemoguće raditi. Ja verujem u naše državne organe da će da obave svoje funkcije, a jedna od njih je zaštita najviših državnih funkcionera", rekao je Dačić je novinarima, pošto je bezbedno u letelici sleteo na aerodrom Nikola Tesla.

Dačić je dodao da veruje da nije prekršio bezbednosne procedure niti zakonske odredbe i precizirao da je informacija o tome da avion u inostranstvu nije bio adekvatno obezbeđen dobijena kada je letelica već bila u Dablinu.

"Od BIA smo dobili informaciju koja bi podrazumevala promenu satnice i način obezbeđivanja letelice. To su bila nepotvrđena saznanja da bi moglo da dođe do određenih dejstava protiv aviona vlade i ta informacija bila je uopštenog karaktera i nije se direktno odnosila na Dablin", kazao je Dačić.

Premijer je precizirao da je telefonom razgovarao sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i da su zajednički zaključili da zbog obaveza koje članovi vlade imaju, a od kojih zavisi budućnost Srbije, nemoguće da se osmisli neki drugi režim tim putovanja koji bi isključio korišćenje vladinih aviona.

On je dodao i da je dogovoreno da se ubuduće promeni način obezbeđivanja letelice, tako što će ona biti obezbeđivana 24 sata, a kada se bude nalazila u inostranstvu biće skrenuta pažnja i na mogućnost diverzije.

(Blic, Tanjug)

Pogledajte još