Rusija: Sudarićemo se desetom planetom Sunčevog sistema - Nibiru! (video)

Nibiru je pet puta veća od Zemlje, a karakteristična je po svojoj neobičnoj putanji - odnosno "lutanju" kroz svemir. Rusi tvrde da je došlo vreme da nas "poseti".

Njena veličina i gravitacija mogu da izazovu promenu nagiba Zemlje i pomeranje polova, što bi kao posledicu imalo katastrofalne zemljotrese, poplave i erupcije vulkana.

Zakarija Sičin, poznati američki naučnik, još 1978. godine izjavio je da u Sunčevom sistemu ne postoji devet planeta, kako smatra zvanična nauka, već deset - a to je Nibiru. Ona se kroz kosms kreće razvučenom putanjom i svakih 3.600 godina prolazi kroz Sunčev sistem. Poslednji put kada je Nibiru naišla uništila je planetu Faeton, koja se nalazila između Jupitera i Marsa. Od Faetona ostao je samo pojas asteroida, jer ogromna lutajuća planeta ima takvu razornu moć da pri udaru sve pretvara u "mrvice".

Iteresantno je da je nauka ovom planetom počela da se bavi tek pre nekoliko godina, a prema nekim podacima drevni Sumeri su za nju znali još pre 6.000 godina. Dr Sičin, inače jedan od retkih ljudi koji zna da tumači sumersko pismo, svoja otkriča temeljio je ne samo na naučnim posmatranjima već i čitanjem Starog zaveta, Knjige postanka i sumerskih, vavilonskih i hetitskih spisa.

Jedna od teorija zavera kaže da Nibiru nije samo planeta, već kosmički brod na kojem je nastanjena naprednija rasa. Ova bića su nastala iz nižih formi života, i to zahvaljujući neobičnoj prirpdi planete-broda - pogodovalo im je dugotrajno odsustvo sunca, tvrde zagovornici ove teorije. Na njenoj površini, navodno, nalaze se razna postrojenja, vojne baze i oružje.

Raznorazna verovanja, praznoverja i teorije zavere o Nibiru podstaklo je i pismo jednog norveškog političara, napisano posle ubistva njegove prijateljice, pakistanske političarke Benazir Buto. On tvrdi da se zbog dolaska Nibiru širom sveta tajno grade podzemne baze i bunkeri u koje će biti evakuisani samo probrani. Iako njegova vlada kaže da su baze za spas Norvežana, ovaj političar tvrdi da će u njih biti smešteni samo politička elita i pripadnici onih profesija koji im mogu biti od pomoći.
Alo

Pogledajte još