Nikolić: Moj odnos sa Šešeljem se nije promenio

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija, ukoliko je spremna, može veoma brzo da očekuje investicije iz Turske, Azerbejdžana, Abu Dabija i iz Ruske Federacije.

- Mi veoma brzo, ukoliko smo spremni za to, možemo da očekujemo investicije iz Turske, Azerbejdžana, iz Abu Dabija, iz Ruske Federacije - rekao je Nikolić za Prvu televiziju.

Nikolić je, govoreći o debati na temu uloge međunarodnih krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde, koja će u aprilu biti održana u GS UN, istakao da možda ne bi ni govorio u Njujorku ukoliko bi se međunarodna zajednica složila da svi Srbi koji su osuđeni prestanu da izdražavaju kazne u različitim državama u svetu i da mogu da budu prebačeni u Srbiju da u njoj izdržavaju kazne.

- To bi već bio znak da je Hag počeo ljudskim očima da gleda na sve narode i države u svetu i na sve one koji su optuženi, pa čak i na Srbe - rekao je Nikolić.

On je napomenuo i da se njegov odnos prema Hagu nije promenio od prvog dana od kada je bio šef tima za odbranu (lidera SRS) Vojslava Šešelja.

- To što sam mislio tada, ja mislim i sada - rekao je Nikolić.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još