Najveći zec na svetu: Zeka Herman je težak 8 kg i ima uši duge 21 cm

Već godinama unazad Nemac Hans Vagner ponosan je na svog gigantskog "zeku" Hermana, koji je odavno premašio standardnih 6 kg koliko teže zečevi njegove rase. Naime, ovaj berlinski zeka-džin težak je čak 7.7 kg, dugačak je skoro metar, a uši su mu duge 21 cm što je standardna veličina celog tela običnog zeca.

Nemački džinovski zečevi, što je rasa kojoj pripada Herman, je veštački napravljena rasa zečeva koja može da živi oko 12 godina.

Dok uživa u svom specijalno napravljenom hrastovom sanduku, Herman pogricka više od 2 kg hrane. Najviše voli da jede salatu, a njegov vlasnik Hans Vagner daje mu i specijalne vitamine kako bi njegov miljenik bio zdrav i dugovečan.

Iako mnogi smatraju da je Herman već godinama nezvanično najveći zec na svetu, Ginisova knjiga rekorda je prestala da prihvata prijave za ovu kategoriju zbog straha da ljudi previše hrane svoje životinje kako bi postale što veće i ušle u konkurenciju.

S obzirom da je Herman postao zvezda sada već davne 2006. godine, kada je njegov vlasnik medijima poslao ovu fotografiju, nadamo se da je je zeka-džin i dalje dobrog zdravlja i da uživa u njuškanju i grickanju. Takođe, nadamo se da ga njegov vlasnik nije previše hranio i tako mu ugrožavao zdravlje samo da bi njegov gigantski mezimac dospeo u medije.

(old_image)

Pogledajte još