Top 10 filmova za slomljeno srce

IZGUBLJENI U PREVODU

Jedan je od onih filmova u kojem niko nije srećan, ali to, na neki čudan način, čini gledaoca srećnim Jedno slomljeno srce, jedna veza u krizi i puno Tokija koji pokušava takvo stanje stvari da pretvori u jedinstveno životno iskustvo.

LUDA VENČANJA

Adam Sandler peva po venčanjima, ali to izgleda malo drugačije od venčanja s tamburašima i lokalnim bendovima koji svirajući narodnjake skupljaju novčanice na svom čelu – red punka, red humora i dobijemo komediju koja se u isto vreme bavi i ozbiljnim pitanjima emocionalne stabilnosti osobe čiji ljubavni život ima više problema nego Billy Idol hitova.

HIGH FIDELITY

Ako tražite još radikalniji spoj muzike i slomljenih srca u filmskom paketu, ne tražite dalje od ove popularne adaptacije književnog klasika Nicka Hornbyja, u kojoj John Cusack kao svima omiljeni muzički geek pokušava da analizira svoju friško propalu vezu – ali i sve starije koje su pošle po zlu – kroz spleet klasika, hitova i evergrina bliske i dalje rock istorije.

IN THE MOOD FOR LOVE

Wong Kar Wai i Christopher Doyle, oba iza kamere, i Maggie Cheung i Tony Leung, dve glumačke ikone ispred kamere, donose ultimativni ljubavni film o šarmantnim susedima. Ova azijska verzija priče o čudnovatom svetu univerzalnih emocija umočena je u neverovatno audiovizuelno iskustvo (čitaj: savršenu muziku i još lepše slike).

VEČNI SJAJ BESPREKORNOG UMA

Jim Carrey i nadrealizam u filmu koji se nalazi na listi savršenih naslova za lečenje povređenog srca? Apsolutno! Inteligentna, duhovita i melanholična priča o paru koji eksperimentalnom psihijatrijskom metodom odluči da izbriše sećanja na svoje zajedničke dane.



LOLA VERSUS

Gotovo isključivo za žene, drugačija romantična komedija o devojci iz naslova koja taman uskače u tridesete. Ali za razliku od mnogih vršnjakinja, umesto da brakom zaključi svoju veridbu, ona prekida vezu tri nedelje pre venčanja pa kreće u potragu za sedativom - od seksa s prijateljima preko dejtova s strancima do pokušaja gradnje prijateljstva s bivšim verenikom.Ali, može li da pronađe ono što želi, ako ni sama ne zna šta traži?

500 DANA LJUBAVI

Ljubavna priču koja "srećno" završava prekidom, ali dok traje, izokreće tradicionalne holivudske uloge pa muškarca pretvara u sanjara koji veruje u kosmičku ljubav i sudbinu, a devojka baš i nije za takve priče. Zbog čega ova priča i jeste bila toliko popularna i uspešna. Između ostalog.

SWINGERS

Swingers je muški pogled na svet post festuma prekinute veze. Ovaj klasik indie poetike devedesetih vodi nas na putovanje u Las Vegas, grad greha u kom naš glavni antijunak sa društvom pokušava da ublaži traume prekida šest godina duge veze...

PREBOLETI SARU MARŠAL

Šta ako bežiš od propale veze tačno tamo gde te čeka osoba od koje si pokušao da pobegneš? Urnebesna komedija iz zlatnih dana kreativne radionice Judda Apatowa, saga o muškarcu koji od traume prekida petogodišnje veze beži na godišnji odmor, ne bi li u istom odmaralištu na Havajima sreo bivšu! Još gore – bivšu koja ima novog dečka, nepodnošljivu rok zvezdu!

THE WAR OF THE ROSES

Za one koji STVARNO žele da se uteše time da je dobro da nisu nastavili život s pogrešnom osobom – klasik crne komedije s kraja osamdesetih pokazuje kako to izgleda kada se dvoje supružnika (Michael Douglas i Kathleen Turner) mrzi toliko da kreće u otvoreni rat. Poenta? Uvek može biti gore!

Izvor: Tportal

Pogledajte još