Vujošević: Tražim isti tretman za nas i Zvezdu!

"Verujem u uspeh moje ekipe, a uspeh će biti da se bore i da daju sve od sebe na utakmici. Zadovoljan sam svojom ekipom i verujem u njihov uspeh sutra, boriće se i dati sve od sebe i to će biti njihova pobeda", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Partizan će igrati sa Zvezdom sutra od 21.00 u hali Pionir.

Vujošević je kazao da njegovu ekipu čeka važna utakmica pošto pobednik može da se primakne plasmanu u Evroligu.

On je rekao da Zvezda ima veoma kvalitetan tim, a kao najboljeg igrača označio je Demarkusa Nelsona, koji će nastupiti protiv Partizana pošto se oporavio od povrede koju je zaradio na prethodnom "večitom" derbiju u Kupu Radivoja Koraća.

"Crvena zvezda je napravila dobar budžet ove godine za uslove ove krize i napravila odličan tim. Te pare nisu bačene, ali su oni primorani da tu vrednost pokazuju iz utakmice u utakmicu. Klub i ekipa su dobro vođeni i podržani su od jednog dela države. Igrači su im redovno plaćeni, neki su u najboljim ili pri kraju igračkih godina i na svakoj poziciji imaju po dva igrača. Nelson je veoma značajan za njihovu igru", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je kazao kako ne želi da se Zvezdi ukida bilo kakva pomoć, ali i da ne želi da se Partizan tretira kao klub drugog reda.

"Žao mi je što su moja istupanja tumačena kao izazivanje nemira i loše atmosfere, zato sam od sad pod autocenzurom. Ne želim da moj tim i klub budu taoci mojih reči. Nije dozvoljeno da se komentariše suđenje, papa je dao ostavku i o tome sme da se priča, a o sudijama ne sme", kazao je Vujošević.

On je podsetio da se Partizan ove godine odlučio na drugačiju koncepciju i da mladom timu nije bio imperativ osvajanje trofeja.

"Moja mlada ekipa nije imala obavezu da ove godine napada trofeje. Nemamo obavezu da pravimo rezultate iz prethodnih godina, nego proizvodimo igrače koji će Partizanu doneti rezultate. Ništa ne može preko noći, ali moji igrači su mnogo napredovali. Bilo je padova, ali sam zadovoljan. Zadovoljstvo je raditi sa njima, imaju dobrog trenera, ali ga i prave dobrim trenerom", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je kazao da su veće šanse da Dru Gordon sutra ne nastupi jer se još nije oporavio od povrede ramena koju je dobio na utakmicu protiv Zvezde u nedelju u Kupu.

Partizan je treći na tabeli Jadranske lige sa 13 pobeda i sedam poraza, dok Zvezda ima trijumf više.

Beta

Pogledajte još