Oskar Pistorijus je utrnuo od tuge i žalosti

0

Paraolimpijac Oskar Pistorijus "utrnuo je od tuge i žalosti" nakon što je u svojoj kući greškom ubio svoju devojku, rekao je danas njegov ujak Arnold Pistorijus.

Porodica jednog od najuspešnijih paraolimpijaca „snažno odbacuje“ optužbe da je on namerno ubio svoju devojku, rekao je Arnold Pistorijus u prvom obraćanju javnosti nekog od članova porodice od kada se dogodilo ubistvo.

Pistorijus je juče optužen za ubistvo sa predumišljajem, nakon što je u četvrtak iz vatrenog oružja ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

„Duboko žalimo što je optužen za ubistvo sa predumišljajem. Ne postoje dokazi za takve tvrdnje, uključujući i forenzičke dokaze“, rekao je Arnold Pistorijus.

Policija je u četvrtak ujutro u kući Oskara Pistorijusa pronašla telo žene, četiri puta pogođene iz vatrenog oružja i pištolj kalibra devet milimetara.

Pistorijus je nakon toga uhapšen i optužen i ostaće u pritvoru do utorka, kada je zakazano saslušanje o određivanju kaucije.

Arnold Pistorijus nije želeo da komentariše okolnosti pucnjave, ali je rekao da je njegov sestrić bio veoma blizak sa Stenkampovom, od kada su počeli da se zabavljaju u novembru.

„Imali su zajedničke planove i Oskar je posle dugog vremena bio veoma zadovoljan privatnim životom“, rekao je Arnold Pistorijus.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.