Irving najbolji trojkaš, Ros pobedio u zakucavanju

Bio bi to najkraći rezime druge večeri Ol star vikenda u Hjustonu u kojoj su centralni događaji, ipak, bili takmičenja u šutiranju "trojki" i "zakucavanju".

U šutiranju "trojki" učestvovalo je šest igrača. Po tri iz svake konferencije. Istočnu su predstavljali Irving, Pol Džordž iz Indijane i Stiv Novak iz Njujorka, dok su broje Zapada branili Rauan Anderson (Nju Orleans), Met Boner (San Antonio) i Stiven Kari (Golden Stejt).

Svaki igrač morao je da potroši 25 lopti sa pet različitih šuterskih pozicija. Najefikasniji igrač Istoka bio je Irving sa 18 poena, dok je prvi strelac Zapada bio Boner sa 19. Zbirno gledano Zapad je pobedio sa 54:45, pošto su Anderson i Kari sakupili 18, odnosno 17 poena, dok je suparnička strana u zbirnu statistiku dodala 17 poena Novaka i samo deset Džordža.

U finalu su, dakle, nastupili Boner i Irving. Iako je Boner bio precizniji nego u prvom krugu, stigavši do 20 poena, titula je pripala Irvingu koji je sakupio tri poena više.

Za titulu u "zakucavanju" borili su se Ros (Toronto), Džeremi Evans (Juta), Džerald Grin (Indijana), Džejms Vajt (Njujork), Erik Bledsou (L.A. Klipers) i Kenet Faried (Denver).

Žiri u sastavu Hakim Olajdžuvon, Klajd Dreksler, Dikembe Mutombo, Rudi Tomjanović i Jao Ming odlučio je da se za titulu bore Ros i Evans.

Pobednika takmičenja u "zakucavanju" odlučili su glasovi navijača a njih 58 odsto svoj glas je dalo Rosu koji je prvi put zakucao u dresu Vinsa Kartera nakon okreta od 360 stepeni. Spektakularnu predstavu završio je letom preko dečaka Majkla Kostola, da bi pritom loptu provukao kroz noge i zakucao je kroz obruč jednom rukom.

POGLEDAJ VIDEO: Leteći Ros šampion u zakucavanju

Lilard iz Portlanda postao je prvi debitant koji je pobedio na košarkaškom poligonu pošto je u finalu za skoro šest sekundi bio brži od Drua Holideja iz Filadelfije.

Najzad, u takmičenju timova u kojem je prema pravilima trebalo postići koš sa šest različitih pozicija, pobedio je tim čiji je vođa bio Kris Boš iz Majamija a u kojem su još bili Svin Keš i legendarni Dominik Vilkins.

Oni su u finalu zadatak ispunili za minut i 29 sekundi, a zanimljivo je da je 53.godišnji Vilkins pogodio sa centra i u prvom krugu i u finalu.

(Tanjug)

Pogledajte još